Ce am realizat până acum ?

În cadrul sesiunilor de informare am realizat:

 Ambasadorii junior au creat un punct informativ în interiorul școlii noastre, care a evoluat de-a lungul proiectului cuprinzând informații despre Istoria UE, Țările membre UE, Valorile și Obiectivele UE,  Rolul Instituțiilor UE, dar și despre UE în viața noastră de zi cu zi: 

De unde am început :                                                                                  Unde suntem în prezent:

Prima sesiune de informare realizată de elevii Colegiului Național „Unirea”- școală candidat- susținută la clasa a X-a A și a fost despre istoria Uniunii Europene.

Ambasadorii juniori au continuat seria sesiunilor de informare despre statele Uniunii Europene la clasele a XI-a A și a XII- a A.

Pentru că ne dorim ca tot mai mulți tineri din școala noastră să fie informați despre ce înseamnă Uniunea Europeană, am continuat  seria sesiunilor de informare la clasele a X-a D și a XI-a C.

1. Cum s-a format Uniunea Europeană?

2. Care este istoria Uniunii Europene?

3. Care sunt evenimentele care au marcat devenirea Uniunii Europene?

Sunt întrebări la care ambasadorii juniori au răspuns sub forma unei noi sesiuni de informare pe care au susținut-o în sala de festivități a școlii pentru clasele a X-a B și a XI-a B.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, noi, ambasadorii juniori ai Colegiului Național „Unirea” ne-am gândit să facem o bucurie colegelor noastre, dăruindu-le o floare:

Ambasadorii juniori au participat la o lecție interactivă de mass-media în care au învățat să deosebească faptele de opinii și cum se poate verifica o știre din mai multe surse.

Un cetățean activ este și un cetățean bine informat care știe să se informeze corect!

Uniune Europeană nu înseamnă doar un număr de state și un anumit parcurs istoric, ci și un set de valori comune care creează unitate și coeziunea între cetățenii statelor membre.

Despre valorile Uniunii Europene au vorbit și ambasadorii juniori în prima sesiune de informare realizată în afara școlii noastre, la Colegiul Tehnic „ Gen. David Praporgescu”.

Am continuat seria sesiunilor de informare cu alte două prezentări realizate în fața elevilor Liceului Teoretic „Marin Preda”. Ambasadorii juniori au realizat două sesiuni de informare despre istoria Uniunii Europene și despre valorile UE. 

Lecția despre statele membre ale UE s-a finalizat sub forma unui joc educativ. 

Pentru că una dintre cele mai eficiente metode de învățare este metoda jocului didactic, ambasadorii juniori au testat eficiența acestei metode prin jocul despre statele membre, pe care îl vor juca apoi și cu alți colegi din școală.

Ambasadorii juniori au continuat să exerseze învățarea prin joc, aplicând la clasele din școala noastră jocul cu statele Uniunii Europene.

Lecția despre valorile Uniunii Europene s-a finalizat prin metoda jocului.

Prin jocul despre valorile Uniunii Europene, ambasadorii juniori și-au fixat cunoștințele dobândite în timpul lecției.

22 Martie este Ziua Mondială a Apei.

Cu acest prilej, ambasadorii juniori au organizat un eveniment în cadrul căruia i-au avut ca invitați pe reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, care au prezentat politica Uniunii Europene în domeniul apelor, respectiv care sunt direcțiile de acțiune pe care trebuie să le urmeze statele membre pentru a ameliora calitatea apei.

Ambasadorii juniori au realizat încă o sesiune de informare în afara școlii.

Ei au vorbit despre valorile Uniunii Europene elevilor de la Liceul Tehnologic „ Sf. Haralambie”.

Pentru fixarea cunoștințelor despre valorile Uniunii Europene ambasadorii juniori au jucat împreună cu elevii de la Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” jocul despre valorile Uniunii Europene.

În săptămâna Școala Altfel, ambasadorii juniori au continuat activitatea de documentare prin excursia organizată la Universitatea din Craiova.

Vizita făcută la Departamentul de Mecatronică și Robotică al Facultății de Automatică a fost o oportunitate pentru Ambasadorii juniori de a se documenta despre ce înseamnă inteligența artificială, una dintre prioritățile politicii UE.

Am început activitățile despre Parlamentul European.

1. Care este și cum funcționează Parlamentul European?

2. Care sunt principalele instituții ale Uniunii Europene?

Sunt întrebări ale căror răspunsuri îi vor ajuta pe ambasadorii juniori să organizeze simularea unei sesiuni de alegeri pentru Parlamentul European la nivelul școlii.

Ambasadorii juniori au simulat procesul decizional la nivelul Uniunii Europene, descoperind ce înseamnă să fii eurodeputat prin jocul de roluri despre Parlamentul European.

Dezbaterea în plen și votul au avut loc în jurul legii „UE și încălzirea globală”.

Ambasadorii juniori au continuat seria sesiunilor de informare despre Parlamentul European.

„Pro sau Contra votului la 16 ani” a fost tema dezbaterii organizate azi de ambasadorii juniori.

Ambasadorii juniori au continuat seria activităților despre UE cu o dezbatere în care au încercat să răspundă la întrebările:

1. Care este relevanța UE în viața noastră de zi cu zi?

2. Care sunt beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană?

Dezbaterea s-a finalizat cu un quiz despre relevanța UE în viața noastră de zi cu zi.

Discuția moderată de ambasadorii juniori a avut în prim-plan două întrebări:

1. Ce este Uniunea Europeană?

2. Care sunt preocupările UE în prezent?

Ambasadorii juniori au participat la dezbaterea concurs „Descoperă! Învață! Trăiește!”, eveniment organizat de Europe Direct Teleorman.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți